Over walkz

Onze drive

Walkz is ontstaan vanuit een diepe behoefte om te genieten van de eenvoudige dingen van het leven. De natuur, vrijheid, dieren, een goede maaltijd, actief buiten bezig zijn, een goed boek, een glas wijn drinken in goed gezelschap...en zo ook het maken van mooie, duurzame dingen.

In ons atelier maken wij lederwaren die wij volledig met de hand en op ambachtelijke wijze vervaardigen. Onze stijl is bewust minimalistisch, zodat de aandacht vooral gericht is op het leder zelf. Wij werken made to order wat betekent dat wij geen producten op voorraad hebben, op deze manier produceren wij zo efficiënt mogelijk met zo min mogelijk afval.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Onze lederwaren gaan veel langer mee en de productie is beduidend minder milieubelastend dan die van kunstleer. Wij gebruiken alleen leder van Europese looierijen die het leder volgens de strengste Europese normen bewerken.

Ook de metalen onderdelen worden zo veel mogelijk bij nederlandse leveranciers in bulk ingekocht om transporten zo veel mogelijk te beperken.

Wij proberen indien mogelijk opvulmateriaal dat wij zelf ontvangen van onze leveranciers te hergebruiken en kopen alleen nieuw verpakkingsmateriaal in dat recyclebaar is. Bij onze productie worden alleen mechanische gereedschappen gebruikt.

Op deze wijze hopen wij zo duurzaam mogelijk ons bedrijf te voeren.

Onze stijl

Zoals hierboven reeds vermeld, is onze stijl minimalistisch en functioneel waarbij de aandacht vooral door het leder getrokken wordt. Onze producten kenmerken zich door een stoere uitstraling. Het gewaxte leder dat wij gebruiken, is full grain leder (het allerbeste en sterkste deel van de huid) waarvan alleen een klein laagje is  afgeschuurd. Hierdoor is het ruiger van uiterlijk en verandert het door gebruik waardoor het nog meer karakter krijgt. Op een aantal lederkwaliteiten zie je de kleine oneffenheden, zoals kleine littekentjes of insectenbeten terug, iets waarvan wij vinden dat het nog meer toevoegt aan onze producten.

Daar waar onderdelen genaaid moeten worden, gebruiken wij gewaxed garen en de traditionele ambachtelijke zadelmakerssteek.

Ons assortiment

Wij zijn gespecialiseerd in heuptassen en klein lederwaren. Alle producten die wij in ons atelier maken, zijn ontstaan vanuit eigen behoefte en deze gebruiken wij zelf ook intensief.

Walkz is een handelsnaam van The Holster Company